Salaris werkvoorbereider installatietechniek

Oriënteer je je op een nieuwe baan en wil je het salaris weten van een werkvoorbereider installatietechniek?  Of wil je een opleiding gaan volgen en informeer je naar je financiële vooruitzichten? Heel slim dat je dit uitzoekt. Het brengt je een stap verder in je loopbaan. Ook als je wilt doorgroeien van een junior naar een medior of een senior functie: je wilt graag weten wat je gaat verdienen. Hieronder lees je wat het salaris is van een werkvoorbereider installatietechniek en welke aandachtspunten nog meer belangrijk zijn in je functie.

Zoek je een aantrekkelijke baan in de techniek? Kom werken bij VpG Techniek

Salaris werkvoorbereider installatietechniek

Het salaris van een werkvoorbereider elektrotechniek is afhankelijk van de inhoud van de functie, je opleiding, je ervaring en je persoonlijke vaardigheden.

Het startsalaris van een junior werkvoorbereider elektrotechniek ligt tussen de € 2.300, – en € 2.600, – bruto per maand.

In Nederland verdient een werkvoorbereider elektrotechniek gemiddeld € 3.325, – brutosalaris per maand en dit bedrag komt ongeveer overeen met een medior werkvoorbereider elektrotechniek.

Als je graag wilt doorgroeien kan je zelfs rond de € 4.250, – als senior werkvoorbereider elektrotechniek verdienen.

De cao Metaal en Techniek- technisch-installatiebedrijf

Werk je in de installatietechniek dan val je onder de cao Metaal en Techniek – technisch-installatiebedrijf. Vele zaken zijn dus al bepaald.

Salaris cao Metaal en Techniek- technisch-installatiebedrijf

In de cao Metaal en Techniek vind je twee soorten salaristabellen. Eén voor vierwekensalarissen en één voor maandsalarissen. Het zijn allemaal minimum schalen en dat betekent dat je niet minder mag verdienen dan de bedragen die daar genoemd zijn. Meer mag wel. Dus dat klinkt veelbelovend voor salarisonderhandeling. Per loonsverhogingsmoment moet je in een andere tabel kijken. De lonen zijn gestegen per 1 september 2022 en zullen ook weer stijgen per 1 maart 2023 en 1 januari 2024. Let er dus op dat je de tabel kiest die geldig is op de datum die je zoekt.

Interessant om te weten is dat je bij VpG Techniek tot 30% boven de CAO van Metaal en Techniek verdiend. Ook deel je mee in de winstuitkering van ons bedrijf. Bekijk onze vacatures.

Kijk naar het totaalplaatje

Het is natuurlijk fijn dat je goed verdient, maar een goede bedrijfscultuur, veel vrijheid in het indelen van je werk, opleidingen- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn net zo belangrijk. Bij sommige bedrijven wordt er gestimuleerd om door te groeien van werkvoorbereider naar de functie van projectleider. Kijk dus ook naar het totaalplaatje. Je functioneert nu eenmaal het beste als alles in balans is met betrekking tot je salaris, arbeidsvoorwaarden én de bedrijfscultuur.

Solliciteer bij VpG Techniek

Naast een goed salaris en winstuitkering zijn er nog meer redenen om bij VpG techniek te werken. Wij noemen de belangrijkste:

  • Je zult je bij ons thuis voelen.  Wij zijn een familiebedrijf. Er is fijne werksfeer en er zijn korte lijnen.
  • Wij bieden je gratis opleidingen en cursussen aan.
  • Wij stimuleren je om door te groeien naar projectleider.
  • Je krijgt veel vrijheid in hoe, waar en op welke tijden je je werk inricht.
  • Je ontvangt 25 vakantiedagen en 13 Adv-dagen per jaar bij een 40-urig dienstverband.

Contact

Ben je enthousiast geworden en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Of ben je benieuwd wat je nog meer uit je carrière kan halen?

Wil je meer weten over werken bij VpG Techniek?

Inge Lemmink – HR manager

Onze vacatures