Salaris werkvoorbereider werktuigbouw

Hé jij daar, wil je checken of je salaris als werkvoorbereider werktuigbouw wel marktconform is? Heel goed dat je dat doet. Dat zou iedereen af en toe moeten doen. Je wilt nu eenmaal niet voor een appel en een ei werken. Je bent waardevol en je levert vakwerk. Niet alleen voor je bedrijf, maar ook voor de klanten. Vaak draag je ook nog eens je steentje bij aan maatschappelijke projecten zoals in de zorg en in het onderwijs.

Bij VpG Techniek verdien je tot 30% boven de CAO. Ook deel je mee in de winstuitkering van ons bedrijf. Bekijk onze vacatures.

Wat doet een werkvoorbereider werktuigbouw?

Hoe zien jouw werkzaamheden eruit? Als werkvoorbereider ben jij onmisbaar in het team. Je zorgt ervoor dat alles van begin tot eind soepel verloopt. Afhankelijk van de grootte van het project regel je de werkvoorbereiding van één of meerdere projecten. Je bereidt voor en coördineert elk project zodat deze goed verloopt. Hieronder tref je een selectie van de belangrijkste werkzaamheden.

  • Je bestudeert en beoordeelt bestekken.
  • Je signaleert meer- of minderwerk.
  • Je stemt de planning af en onderhoud contacten met (onder)aannemers, leveranciers, opdrachtgevers en natuurlijk met je collega’s.
  • Je bestelt materialen.
  • Je overlegt met betrokken over de status van de werkzaamheden.
  • Je bent de vraagbaak voor de monteurs en je ondersteunt de montageploeg door het geven van technische aanwijzingen

Salaris werkvoorbereider werktuigbouw waarvan afhankelijk

De hoogte van het salaris van werkvoorbereider werktuigbouw is afhankelijk van diverse factoren. Welke diploma’s of certificaten heb je op zak? Hoe lang werk je al in dit vak? Wat is je leeftijd? Wat zegt de CAO? Is jouw rol aansturend of uitvoerend? Hoe leergierig ben je? Wij leggen het graag aan je uit.

Gemiddeld salaris werkvoorbereider werktuigbouw

Uit onderzoek is gebleken dat het gemiddeld bruto salaris van een werkvoorbereider werktuigbouwkunde €3.300,- per maand is.

Gemiddeld ligt het salaris van een werkvoorbereider werktuigbouwkunde tussen €3.125,- en €3.500,- bruto per maand. Mbo’ers verdienen gemiddeld €3.270,- per maand en hbo‘ers gemiddeld €3.340,- bruto per maand.

Het laagste salaris is €2.300,- bruto per maand. En het hoogste salaris is €4.200,- bruto per maand.

Salaris conform cao

De meeste installatiebedrijven hanteren de CAO Metaal en Techniek – installatiebedrijf. Daarin vind je twee soorten salaristabellen. Er is één voor vierwekensalarissen en één voor maandsalarissen.  Het zijn allemaal minimum schalen. Het betekent dat je niet minder mag verdienen. De vakbondsorganisaties hebben in april 2022 een Cao-onderhandelingsresultaat bereikt met de werkgevers in de Metaal & Techniek. Op verschillende momenten zijn er loonstijgingen bepaald. De lonen zijn gestegen per 1 september 2022 en zullen ook weer stijgen per 1 maart 2023 en 1 januari 2024. Let er dus op dat je de tabel kiest die geldig is op de datum die je zoekt.

Prettig werken bij een solide familiebedrijf? Bekijk de onderstaande video van VpG Techniek

Salaris werkvoorbereider werktuigbouw bij VpG Techniek

Wist je dat je als werkvoorbereider werktuigbouw bij VpG Techniek tot 30% boven deze CAO verdient? Daarnaast deel je mee in de winstuitkering van het bedrijf. Maar er zijn nog veel meer redenen om bij VpG techniek te werken. Wij noemen de belangrijkste:

  • Je zult je thuis voelen bij ons. Wij zijn een familiebedrijf. Er is fijne werksfeer en er zijn korte lijnen.
  • Wij bieden je gratis opleidingen en cursussen aan. Wij stimuleren je om door te groeien naar projectleider.
  • Je krijgt veel vrijheid in hoe, waar en op welke tijden je je werk inricht.
  • Je ontvangt 25 vakantiedagen en 13 Adv-dagen per jaar bij een 40-urig dienstverband.

Contact

Ben je enthousiast geworden en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Of ben je benieuwd wat je nog meer uit je carrière kan halen?

Wil je meer weten over werken bij VpG Techniek?

Inge Lemmink – HR manager

Onze vacatures