Wat is een technische dienstverlener?

De term technische dienstverlener kom je vaak tegen in advertenties, vacatures en artikelen in (online) kranten, tijdschriften en blogs. Maar wat houdt deze algemene term nu eigenlijk in? We vertellen het je graag in deze blog.

Wat doet een technische dienstverlener?

Een technische dienstverlener ontwerpt, plaatst en onderhoudt technische installaties. Voorbeelden van technische installaties zijn kracht-, licht-, communicatie- en beveiligingsinstallaties. Daarnaast behoren voedingssystemen (dat zijn back-ups wanneer het net uitvalt) en gebouwbeheersystemen ook tot installaties.

Kom werken bij technische dienstverlener VpG Techniek. Je verdient gemiddeld meer dan 30% boven de CAO. Ook deel je mee in de winstuitkering van ons bedrijf. Daarnaast hebben wij zeer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk onze vacatures.

Welke projecten?

Een technische dienstverlener bedenkt en realiseert het begin en het einde van een installatieproject. Voor kantoorgebouwen en appartementencomplexen maar ook voor complexere projecten zoals ziekhuizen, bioscopen, sportaccommodaties en industrieën.

Een technische dienstverlener denkt verder

Een technische dienstverlener wordt steeds belangrijker. Vooral vanwege het klimaat en de hoge energiekosten denkt de technische dienstverlener verder dan het uitvoeren van het project zelf. Hiervoor is veel creativiteit en technisch inzicht nodig. We noemen een aantal zaken die steeds belangrijker worden voor een technische dienstverlener.

Slimmer

Bijna alles is tegenwoordig slim of smart. Wij kennen natuurlijk allemaal de slimme meters van thuis. Zo ook voor de technische installaties. Deze worden steeds meer met het internet én met elkaar verbonden. Dit houdt in dat de automatisering in de gebouwen steeds complexer wordt. Van klimaat-, luchtbehandeling- tot beveiligingssystemen. Met alle data die hieruit voortvloeien heb je inzicht wat er allemaal verbeterd kan worden. Hiermee kunnen de kosten omlaag worden gebracht.

Duurzamer

Technische dienstverleners helpen bedrijven te komen tot een duurzamer gebouw met bijvoorbeeld warmtepompen, ledverlichting, zonnepanelen en biodynamische verlichting. We lichten er een paar uit:

Installeren van warmtepompen door technische dienstverlener

Met warmtepompen vindt er onder de grond een warmte- en een koudeopslag (WKO) plaats. Dit een duurzame en betrouwbare methode voor het verwarmen of koelen van grote panden door middel van bodemenergie. Hiermee wordt het hele jaar door een prettig binnenklimaat geregeld.

Biodynamische verlichting

Met biodynamische ledverlichting wordt er met lichtintensiteit het verloop van de dag na gebootst. Deze methode wordt vooral toegepast in de zorg. Er ontstaat voor patiënten een natuurlijk dagritme waardoor er meer structuur en duidelijkheid is.

Service en onderhoud

Een goede technische dienstverlener plaatst niet alleen technische installaties, maar kan deze ook onderhouden. Veel van deze installaties dienen regelmatig gecontroleerd te worden zoals brandbeveiligingsinstallaties. Deze moeten 24/7 werken.

Wil je bij een innovatieve technische dienstverlener werken? Kom werken bij VpG Techniek.

Toekomst technische dienstverlener

Veel installatiebedrijven positioneren zich steeds meer als technische dienstverlener in plaats van als een installatiebedrijf. En dat is een goede zaak. Want er is voor hen een steeds grotere leidende rol in bouwprojecten weggelegd. Vanwege het klimaatakkoord en de hoge energiekosten wordt de binnenkant van een gebouw steeds belangrijker in plaats van de buitenkant. Dat is ook te merken aan de bouwsom van technische installaties. Die is in een paar jaar gestegen van 25% naar ruim 40%. En dat zal alleen maar gaan stijgen. Mooie ontwikkelingen en kansen voor een technische dienstverlener!

Contact

Wil je meer weten over werken bij VpG Techniek? Neem contact met ons op. Bekijk onze vacatures in de werkvoorbereiding.

Bekijk de vacatures