Wat verdient een projectleider elektrotechniek?

Hoeveel ga je verdienen als projectleider elektrotechniek? Het salaris is vaak het eerste waar je aan denkt als je je oriënteert op de arbeidsmarkt of een opleiding. Echter er zijn meer factoren waar je naar moet kijken. Wat houdt de functie van projectleider in? Over welke vaardigheden moet je beschikken? Hoe kun je jezelf ontwikkelen? En wat zijn je carrièrekansen? We zetten alles wat je wilt weten over de functie van projectleider elektrotechniek op een rijtje.

Zoek je een baan als projectleider. Bij VpG Techniek verdien je tot 30% boven de CAO! Ook deel je mee in de winstuitkering van ons bedrijf. Bekijk onze vacatures.

Elektrotechnische projecten

Elektrotechnische- en besturingstechnische installaties kom je echt overal tegen. Dus er is veel werk in te doen. Denk aan licht-, communicatie- en beveiligingsinstallaties, en ventilatie- en gebouwbeheersystemen.  Ze worden ontworpen, gerealiseerd en onderhouden voor allerlei doeleinden zoals infrastructurele voorzieningen, industrieën, kantoorpanden, ziekenhuizen, scholen, wooncomplexen en woonhuizen.

Wat doet een projectleider elektrotechniek?

Als projectleider elektrotechniek ben je verantwoordelijk voor het hele proces vanaf de offerte tot de oplevering van een elektrotechnische installatie. Je bent de kartrekker van het projectteam.  Je dient over een sterk probleemoplossend vermogen te beschikken en goed kunnen samenwerken met andere leden van het ingenieursteam. Naast elektrotechnische kennis heb je managementvaardigheden nodig, ben je stressbestendig en kun je systematisch en resultaatgericht werken. Daarnaast dien je overtuigend te kunnen presenteren.

Wat is het takenpakket van een projectleider elektrotechniek

Om een idee te geven wat een projectleider elektrotechniek zoal doet tref je hieronder een algemeen takenpakket.

 • Je geeft dagelijks leiding aan je projectteam, zodat iedereen zijn werk goed kan doen.
 • Je hebt een brede visie en kennis over het uitvoeren van elektrotechnische projecten.
 • Je houdt scherp toezicht op het meer- en minderwerk en het te besteden budget.
 • Je bent voorzitter tijdens overleg en geeft presentaties.
 • Je spart met de klant en maakt afspraken.
 • Je onderhoudt de relaties met klanten en leveranciers.

Opleiding

De meeste projectleiders hebben een hbo-opleiding elektrotechniek gevolgd. Ook hebben velen een universitaire achtergrond, maar vaak ook zijn het mbo’ers met heel veel praktijkervaring.  Je leert tijdens een hbo- opleiding elektrotechniek ontwerpen, onderzoeken, produceren en onderhouden van elektrotechnische apparaten en systemen. Iedere hogeschool heeft vervolgens na het eerste jaar haar eigen specialisaties of minors die je kan volgen gericht op de rol van projectleider elektrotechniek. Denk aan smart energy, industrial automation maar ook aan bedrijfskunde en management.

Wil je bij een innovatief installatiebedrijf werken? Kom werken bij VpG Techniek.

Wat verdient een projectleider elektrotechniek?

Ga je starten als projectleider elektrotechniek, dan ligt je beginsalaris vaak op €3.442,- bruto per maand.

Een medior Projectleider elektrotechniek verdient gemiddeld €4.050,- bruto per maand.

Het doorgroeisalaris voor projectleider elektrotechniek kan oplopen tot €4.800,- bruto per maand.

Carrièremogelijkheden

Je kunt als projectleider doorgroeien naar een functie als senior projectleider of projectmanager elektrotechniek. Wat is het verschil? Vaak neemt een projectleider kleinere projecten en een projectmanager grotere projecten voor zijn of haar rekening.  Vaak heeft een projectmanager een of meerdere projectleiders onder zich die dan weer verantwoordelijk is voor een deelproject. Wil je doorgroeien als projectmanager volg dan de onderstaande tips.

 1. Zorg voor een brede elektrotechnische kennis. Deze kennis zal je helpen om de concepten achter complexe elektrische systeemontwerpen beter te leren begrijpen en ervoor te zorgen dat alle processen correct worden uitgevoerd. Bovendien zal het je een dieper inzicht geven in de technische specificaties die nodig zijn voor de voltooiing van projecten.
 2. Bouw een sterk netwerk op van contacten binnen de elektrotechnische gemeenschap. Dit netwerk kan van onschatbare waarde zijn voor het inwinnen van advies en het uitvoeren van specifieke projecten.
 3. Wees bereid om hard te werken, want je hebt een voorbeeldfunctie.

Aantrekkelijke werkgever VpG Techniek

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging als projectleider elektrotechniek? Bij VpG Techniek verdien je tot 30% boven de CAO. Ook deel je mee in de winstuitkering van het bedrijf. Daarnaast zijn er nog meer redenen om bij VpG techniek te werken.

 • VpG Techniek is een solide familiebedrijf dat meer dan 100 jaar bestaat en alle stormen heeft doorstaan.
 • Je zult je bij ons thuis voelen. Er is een fijne werksfeer en er zijn korte lijnen.
 • We stimuleren je om door te groeien en bieden je hiervoor opleidingen en cursussen aan om je in te bekwamen.
 • Je krijgt veel vrijheid in hoe, waar en op welke tijden je je werk inricht.
 • Je ontvangt 25 vakantiedagen en 13 Adv-dagen per jaar bij een 40-urig dienstverband.

Contact

Ben je enthousiast geworden en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? VpG Techniek heeft verschillende vacatures open staan voor de functie van projectleider. Reageer ook als je niet helemaal voldoet aan alle criteria. We zoeken vooral gemotiveerde collega’s!

Wil je meer weten over werken bij VpG Techniek?

Inge Lemmink – HR manager

Onze vacatures