Wat verdient een werkvoorbereider installatietechniek?

Hé jij daar, verdien jij wel genoeg als werkvoorbereider installatietechniek? Of ben je benieuwd wat je kan verwachten als je voor dit werk kiest?  Tijd om het eens na te gaan! Wij hebben de gemiddelde salarissen voor junior, medior en senior werkvoorbereiders in kaart gebracht. Ontdek op welk salaris je mag rekenen en hoe je kan doorgroeien.

Zoek je een aantrekkelijke baan in de techniek? Bekijk de video.

Wat verdient een junior, medior en senior werkvoorbereider installatietechniek?

Het startsalaris van een junior werkvoorbereider elektrotechniek ligt tussen de €2.300,- en €2.600,- bruto per maand.

In Nederland verdient een werkvoorbereider elektrotechniek gemiddeld €3.500,- brutosalaris per maand en dit bedrag komt ongeveer overeen met een medior functie.

Als je graag wil doorgroeien kan je zelfs rond de €4.250,- als senior werkvoorbereider elektrotechniek verdienen.

Factoren die meetellen voor wat je gaat verdienen als werkvoorbereider

Wat je gaat verdienen als junior, medior of senior werkvoorbereider elektrotechniek is afhankelijk van je opleiding, de inhoud van de functie, je ervaring en je persoonlijke vaardigheden. Wij leggen het graag aan je uit.

Opleiding werkvoorbereider installatietechniek

Voor de functie van werkvoorbereider heb je een technische opleiding nodig. Ongeveer driekwart van de werkvoorbereider vacatures vraagt minimaal een mbo-diploma.

Inhoud van de functie werkvoorbereider installatietechniek

Werkvoorbereider elektrotechniek is een veelzijdige en verantwoordelijke functie. Dat ben je niet zomaar. Wat je takenpakket precies inhoudt, is erg afhankelijk van de grootte van de organisatie. Bij grote bedrijven is het werk opgesplitst in meerdere functies. De inhoud van de functie kan zijn:

 • Je bent verantwoordelijk voor de planning, uitvoering en projectbegeleiding van de elektrotechnische installaties.
 • Je stelt vast wat er moet gebeuren in een traject van begin tot einde.
 • Je zorgt dat er voldoende werklui, materiaal en materieel op het project is om het werk goed te kunnen doen.
 • Je bent de spin in het web en je onderhoudt de contacten met leveranciers en (onder)aannemers tot klanten, maar natuurlijk ook je collega’s.
 • Je bent de vraagbaak en kennisbank voor je collega’s.
 • Je houdt de voorgang nauwlettend in de gaten en zie je erop toe dat het project geen onnodige vertraging en kostenoverschrijding oploopt.

Welke vaardigheden moet je in huis hebben?

 • Je moet de tekeningen goed kunnen lezen en een beeld kunnen vormen van het project. Deze vaardigheid heb je nodig om de verschillende werkzaamheden goed op elkaar aan te laten sluiten.
 • Plannen en organiseren. Je coördineert afhankelijk van de grootte één of meerdere projecten. Je slaagt erin daadwerkelijk zaken uit te voeren zonder dat het in de la belandt.
 • Accuraat werken. Je moet nauwkeurig zijn, want in je bestellingen en planningen mogen geen fouten zitten.
 • Je hebt veel contact met je collega’s zoals de monteurs en projectleider, maar ook met de leveranciers en opdrachtgevers.

Wat zijn de carrièremogelijkheden

Junior, medior en senior

Als junior ondersteun je vaak een medior of senior. Na een aantal jaren werkervaring kun je doorgroeien naar een medior of senior functie. Dat is afhankelijk hoe deskundig je bent op je vakgebied.  Ben je leergierig en pak je makkelijk zaken op? Dan kom je al een eind. Maar ook dien je opleidingen en cursussen te volgen. Hoe meer verantwoordelijkheden je hebt en hoe complexer de projecten hoe hoger je salaris als gevolg.

Projectleider

Je kunt ook doorgroeien naar projectleider. Dat is een meer leidinggevende rol en dan zit je ook vergaderingen voor en geef je presentaties. Daarnaast motiveer je mensen en geef je tips. Dat is een vak apart. Deze vaardigheden kun je ontwikkelen door mee te lopen ‘on the job’ maar ook door het volgen van trainingen.

Over VpG Techniek

Ben je pas afgestudeerd of wil je van baan te wisselen? Ga dan bij VpG Techniek werken. Je verdient niet alleen goed als werkvoorbereider installatietechniek maar je hebt ook nog eens zeer aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Hieronder 11 redenen om juist bij ons te gaan werken.

 1. Je ontvangt je als werkvoorbereider installatietechniek een zeer goed salaris tot 30% boven CAO!
 2. VpG is een solide familiebedrijf dat meer dan 100 jaar bestaat en alle stormen heeft doorstaan.
 3. Je neemt deel aan de winstuitkering van het bedrijf die jaarlijks wordt uitgekeerd.
 4. Je krijgt de mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen in kennis en vaardigheden door o.a. het gratis volgen van opleidingen en cursussen. Wij moedigen coaching, e-learning en learning on the job aan onder de medewerkers.
 5. Je krijgt de mogelijkheid om door te groeien naar projectleider.
 6. Je hebt recht op 25 vakantiedagen en 13 ADV-dagen per jaar bij een 40-urig dienstverband.
 7. Je krijgt veel vrijheid in hoe, waar en op welke tijden je je werk inricht.
 8. Je ontvangt de juiste hulpmiddelen om je werk uit te voeren. Je kan hierbij denken aan werkkleding, gereedschap, smartphone, iPad en/of laptop. Afhankelijk van je werkzaamheden krijg je een leaseauto of een reiskostenvergoeding.
 9. Je zult je zeker thuisvoelen bij VpG. Er is een fijne werksfeer en er zijn korte lijnen. Niet voor niets wordt de tevredenheid in het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek onder de medewerkers als hoog worden beoordeeld.
 10. Je doet betekenisvol werk. Je draagt je steentje bij aan uitdagende projecten voor verzorgingsinstellingen, scholen en kantoren.
 11. Je kunt dagelijks gebruik maken van vers fruit op de locaties.

Contact

Ben je enthousiast geworden en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Of ben je benieuwd wat je nog meer uit je carrière kan halen? We zoeken vooral gemotiveerde werkvoorbereiders om samen onze organisatie nog mooier te maken. Dus reageer ook als je niet helemaal voldoet aan alle criteria.

Wil je meer weten over werken bij VpG Techniek?

Inge Lemmink – HR manager

Onze vacatures