Mijn vader is ook monteur en daardoor ontstond op jonge leeftijd al mijn interesse in de techniek. Ik ben ooit begonnen bij zustermaatschappij Schreuder (nu Schreuder-Ruitenbeek Installatiebeheer). Uiteindelijk belandde ik bij Groen & Aldenkamp installatietechnieken, hier in Woerden. Na 12 jaar dienstverband besloot ik er even tussenuit te gaan. 4 jaar later raakte ik weer aan de praat met een (toen ex-)collega en ging ik weer eens langs op de zaak. Daar werd al snel duidelijk dat ik terug kon komen, dit keer bij Groen & Aldenkamp Technisch Beheer. Er bleek een mooie uitdaging in het vak te zitten, met veel meer variatie in het werk dan ik gewend was. Dit voelde als een warm welkom terug in een vertrouwde omgeving, en ik moet zeggen dat het werk me nog steeds goed bevalt. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen, zelfs na zoveel jaren. Dat is het mooiste wat er is. En wat het is extra speciaal maakt is dat mijn vader hier ook al lange tijd werkt!

Blijven ontwikkelen

Eén van de dingen die ik enorm waardeer binnen dit bedrijf is dat als je verder wilt studeren, dat altijd mogelijk is. Je hoeft alleen maar aan te geven wat je wilt leren en je wordt actief aangemoedigd om jezelf te ontwikkelen. Zelfs als je bijvoorbeeld van de buitendienst naar de binnendienst wilt overstappen, staan ze bij G&A-TB klaar om je te helpen. Persoonlijk heb ik nog geen extra scholing nodig gehad, maar ik heb zeker de ambitie om me meer te verdiepen in regeltechniek, en dat ga ik binnenkort oppakken.

We zijn een echt team

Wat ik het leukste vind om te doen in mijn werk en waar ik echt energie van krijg, is het verhelpen van storingen en het erop uitgaan voor kleine klusjes. Het is geweldig om te zien hoe blij klanten worden als je hen uit de brand helpt. Bovendien heb ik het geluk om met veel leuke collega’s te werken, en dat maakt het werk extra plezierig. Elke dag is anders, en zelfs gedurende de dag kan alles nog anders lopen dan gepland. We moeten echt als team samenwerken, en dat is wat Technisch Beheer bij Groen & Aldenkamp zo sterk maakt. Het is een familiebedrijf waarin iedereen gelijk is. Ondanks de drukte met talloze klussen voel ik niet de druk van de zaak. We streven er allemaal naar om het werk goed te doen, en als er problemen opduiken, lossen we die gezamenlijk op. Dus als collega’s minder spoedklussen hebben, worden ze vaak elders ingezet om elkaar te helpen. Zo voorkomen we stress en leveren we altijd de beste kwaliteit.

Mijn kennis delen

Klanten hebben veel vertrouwen in ons als monteurs. Ik merk bijvoorbeeld dat klanten ons vaak direct om advies vragen. Bijvoorbeeld, als ze willen weten wat er moet gebeuren op het gebied van regeltechniek. Op basis van mijn advies sturen ze dan de officiële opdracht naar het bedrijf. We proberen ook vaak klanten duidelijk te maken hoe ze kunnen bijdragen aan verduurzaming en kostenbesparing. Als monteur ben je echt niet alleen een poppetje die de klusjes komt oplossen, je bent een allround serviceverlener!

Ferry van Rossum, Servicemonteur W bij Groen & Aldenkamp Technisch Beheer