Je weet wat je aan elkaar hebt

Nandy: Toen er bij mijn vorige werkgever een reorganisatie plaatsvond, moest ik op zoek naar een andere baan. Via de krant vond ik deze vacature en heb ik gesolliciteerd. Dit was in 2005, dus ik werk al een lange tijd bij Swart. Gelukkig nog steeds met veel plezier!

Natasja: Ik liep mijn eindstage bij een groothandel in elektrotechnische producten. In de wandelgangen hoorde ik dat er een functie beschikbaar was bij Swart. Ik solliciteerde en kon meteen beginnen. Ik werd vrij snel in het diepe gegooid, want mijn leidinggevende ging op vakantie. Hierdoor leerde ik het bedrijf snel kennen. Vanaf 1999 dat ik bij Swart begonnen ben heb ik een mooie groei doorgemaakt.

Nandy en Natasja werken dus al jarenlang samen. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en helpen elkaar waar nodig. Elkaar om hulp vragen hoeft vaak niet eens want ze kennen elkaar door en door en vullen elkaar daardoor naadloos aan.

Eén grote familie

Nandy: Sinds kort doe ik ook contractbeheer. Hierdoor mag ik vaker op pad naar klanten. Dat geeft me weer een nieuwe werkenergie en ik vind het gaaf om te ontwikkelen binnen het bedrijf. Swart biedt me de kans om door te groeien als ik dat wil, vooral omdat ik hier al zo’n lange tijd werk. Ze kijken niet alleen naar het papiertje dat je hebt, maar ook naar wat bij je past. En een praatje maken met de klant… dat kan ik wel!

Natasja: Wat ik het leukste vind, is de veelzijdigheid van mijn werk. Ik heb contact met alle collega’s en afdelingen. Iedereen is betrokken bij elkaar en denkt mee. We zijn net een grote familie. Ook houd ik van de hectiek. Een dag kan soms ineens heel anders lopen, en dat brengt reuring met zich mee. Toch weten we het altijd weer op te lossen met zijn allen.

Duidelijke communicatie

Nandy: Klanten beschouwen ons als een schakel. Dat merk je doordat ze ons snel durven te bellen en we de lijnen kort houden. We kennen onze vaste klanten erg goed en daardoor kunnen we bijna altijd direct helpen. Klanten weten wat ze aan ons hebben.

Natasja: We hebben veel Zaanse klanten en onze directe aanpak, zowel naar klanten als naar collega’s, kan in het begin wel eens wat overweldigend overkomen, maar het schept wel heldere verwachtingen en daardoor weet iedereen waar hij aan toe is. Uiteindelijk wordt dit gewaardeerd!

Nandy Gruys en Natasja Boonen-Valk, Administratief medewerkers bij Swart Electrotechnisch Bureau