Vijf aandachtspunten salaris werkvoorbereider elektrotechniek

Oriënteer je je op de arbeidsmarkt en wil je weten wat het salaris van een werkvoorbereider elektrotechniek is? Begrijpelijk, want uit onderzoek is gebleken dat iedereen hier als eerste naar kijkt, of je nu op zoek bent naar een opleiding of van baan switcht. Maar ook als je wilt doorgroeien van een junior naar een medior of een senior functie: je wilt graag weten wat je gaat verdienen. Hieronder lees je wat het salaris is van een werkvoorbereider elektrotechniek en welke aandachtspunten nog meer belangrijk zijn in je functie.

Zoek je een aantrekkelijke baan in de techniek? Kom werken bij VpG Techniek.

Zonder elektrotechniek zijn wij nergens

Een fijne bijkomstigheid is het overigens dat er veel vraag naar je is. Dat is niet altijd het geval. In tijden van recessie worden er minder gebouwen en woningen gebouwd en zijn er minder werkvoorbereiders nodig. Maar voor nu is er veel vraag omdat veel gebouwen, woningen, duurzamer moeten worden gemaakt vanwege het klimaatakkoord. Dat vraagt wel een andere expertise en het is belangrijk dat je je daarin ontwikkelt door opleidingen en trainingen te volgen. Een andere reden voor de hoge vraag is dat de arbeidsmarkt krimpt door vergrijzing. Dat betekent dat er minder mensen zijn om het werk uit te voeren

1. Salaris werkvoorbereider elektrotechniek

Het salaris van een werkvoorbereider elektrotechniek is afhankelijk van de inhoud van de functie, je opleiding, je ervaring en je persoonlijke vaardigheden. Het startsalaris van een junior werkvoorbereider elektrotechniek ligt tussen de € 2.300, – en € 2.600, – bruto per maand.

In Nederland verdient een werkvoorbereider elektrotechniek gemiddeld € 3.325 brutosalaris per maand en dit bedrag komt ongeveer overeen met een medior werkvoorbereider elektrotechniek.

Als je graag wil doorgroeien kan je zelfs rond de € 4.250 als senior werkvoorbereider elektrotechniek verdienen.

Bij VpG Techniek ontvang je werkvoorbereider elektrotechniek een zeer goed salaris, tot 30% boven de CAO van Metaal en Techniek. Ook deel je mee in de winstuitkering van ons bedrijf. Dat is mooi meegenomen!

2. Uitdaging

Natuurlijk wil je graag goed verdienen maar minstens zo belangrijk aspect is het hebben van voldoende uitdaging in je werk. Niets is vermoeiender dan onder je niveau werken, elke dag hetzelfde doen of het idee hebben dat je werk zinloos is.

Als werkvoorbereider Elektrotechniek bij VpG ben je verantwoordelijk voor alles wat bij de operationele kant komt kijken bij het voorbereiden van elektrotechnische installaties. Je rol is dynamisch en veelzijdig. Geen dag is hetzelfde. Daarnaast heb je veel vrijheid in hoe, waar en op welke tijden je je werk inricht.

3. Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden worden als derde belangrijke factor gezien. Naast salaris zijn de vakantiedagen, reiskostenvergoedingen, opleidingskosten en pensioenregeling de meest belangrijke arbeidsvoorwaarden.

Bij VpG ontvang je veel vrije dagen. Dat zijn 25 vakantiedagen- en 13 adv-dagen. Wij stimuleren je om je te blijven ontwikkelen door gratis opleidingen en cursussen te volgen. Je ontvangt een smartphone en laptop en je krijgt reiskostenvergoeding. Je bouwt pensioen op bij PMT volgens het pensioenreglement van Metaal & Techniek.

4. Persoonlijke ontwikkeling

De kans om in een baan mogelijkheden te krijgen voor persoonlijke ontwikkeling telt voor veel mensen als heel belangrijk. Dit houdt in het ontwikkelen van je eigen vaardigheden. Door jezelf persoonlijk te ontwikkelen sta je sterker in je werk en kan je makkelijker doorgroeien.

Binnen VpG wordt er van je verwacht dat je actief aan je eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling blijft werken. Vooral omdat de ontwikkelingen in de elektrotechniek veranderen. We faciliteren je graag hierin en bieden je ruimte aan voor opleidingen en trainingen. Ook stimuleren wij je om door te groeien naar projectleider elektrotechniek. Naast opleidingen en trainingen moedigen wij je ook coaching, e-learning en learning on the job aan. Met meer dan 200 medewerkers in dienst en meerdere vestigingen in de Randstad behoort job rotation ook tot de mogelijkheid bij VpG Techniek.

5. Werksfeer

Uit onderzoek blijkt dat een goede werksfeer, ergens bij horen en goede balans tussen werk en privé een zeer belangrijke factor is!

Iedereen voelt zich thuis bij VpG. Dat is ook te merken aan de collegiale en informele werksfeer. Niet voor niets wordt in het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek de tevredenheid onder de medewerkers als hoog worden beoordeeld. VpG Techniek bestaat uit verschillende werkmaatschappijen. Sommige hebben ook een eigen personeelsverenging waarbij je kan deelnemen aan verschillende, gezellige activiteiten.

Contact

Ben je enthousiast geworden en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Of ben je benieuwd wat je nog meer uit je carrière kan halen? Bekijk onze vacatures werkvoorbereiding elektrotechniek.

Bekijk de vacatures