Het bedrijf waarvoor ik 25 jaar lang trouw heb gewerkt, ging failliet. Op dat moment kwam Schreuder-Ruitenbeek op mijn pad en bood me de kans om in dienst te treden. Deze overstap betekende de overgang van een projectgericht bedrijf naar een bedrijf dat zich specialiseert in service en onderhoud. Deze nieuwe uitdaging sprak me meteen aan, vooral omdat ik nu betrokken ben bij kleinschalige projecten.

Uitdagend en divers

Momenteel werk ik, samen met collega’s, nu al twee jaar aan studentenwoningen. Hierbij houd ik me ook bezig met de planningen en dat soort taken. Het biedt een compleet pakket waarin ik de ruimte krijg om mijn werk naar inzicht en op basis van mijn expertise uit te voeren. We zijn ook sterk gericht op verduurzaming en brandveiligheid, wat een constante stroom van nieuwe uitdagingen met zich meebrengt. Het werk hier is nooit af, maar omdat het zo divers is, blijft het leuk!

Vrijheid en vertrouwen

De vrijheid die wij als monteur krijgen maakt dat Schreuder-Ruitenbeek een aantrekkelijke werkgever voor mij blijft. We krijgen echt het vertrouwen dat we ons werk goed afronden. We nemen onze eigen verantwoordelijkheid en hebben daardoor regelmatig rechtstreeks contact met de klant. Dat is zeker niet overal zo en dat geeft enorm veel voldoening. Het contact met bewoners is daarnaast ook erg leuk. Natuurlijk zijn er strikte afspraken, vooral omdat het om de privacy van bewoners gaat, maar dat draagt alleen maar bij aan de professionaliteit van ons werk. Kortom, ik voel me hier echt als een belangrijke schakel binnen het bedrijf en ben trots op wat we samen bereiken. Ons advies wordt serieus genomen. Als monteur ben je meer dan alleen degene die de plannen uitvoert.

Je kunt hier altijd blijven leren en ontwikkelen

Wat betreft bijscholen persoonlijke ontwikkeling is er bij Schreuder-Ruitenbeek een schat aan mogelijkheden. Als ouwe rot in het vak is voor mij bijscholen wanneer nodig voldoende, maar als ik zou willen, kan ik nog alle kanten op. Dat verzorgt het bedrijf erg goed. Mocht ik dus toch ooit nog een carrièreswitch binnen de installatietechniek overwegen, kan ik gelukkig gewoon bij Schreuder-Ruitenbeek blijven werken!

Henk Ruitenberg, Monteur E bij Schreuder-Ruitenbeek Installatiebeheer