In het laatste jaar van mijn opleiding, installatietechniek-Eerste monteur woning, kreeg ik de gelegenheid om ook kennis te maken met de Utiliteit. Eerst twee dagen per week als onderdeel van praktijkuren, gevolgd door een afsluitende stage bij Schreuder-Ruitenbeek Installatiebeheer. De bedoeling was dat ik daarna weer terug naar school zou gaan voor de afronding van mijn opleiding. Door de coronacrisis bleven de scholen dicht. Om me toch in mijn beroep te blijven ontwikkelen heb ik gevraagd of ik langer stage mocht blijven lopen. Dat werd goed bevonden. Een grote verassing was dat ik geen nieuw stagecontract, maar een jaarcontract kreeg. Ik heb het reuze naar mijn zin en begin dit jaar is mijn contract zelfs omgezet naar onbepaalde tijd.

Leerzaam

Ik heb niet specifiek iets wat ik het allerleukste vind om te doen. De afwisseling in het werk, verschillende locaties en klanten maakt het werk divers, leuk en vooral heel leerzaam.
Het mooiste aan Schreuder-Ruitenbeek is dat de werkzaamheden heel breed zijn. De ene dag ben je bezig met ventilatie en de volgende dag is het cv, gas of waterzijdig.
Ik vind het gaaf dat we installaties soms vernieuwen, aanpassen of vervangen, maar ook volledig afbreken en weer opbouwen. Aan het eind zorgen we ervoor dat de installatie goed functioneert en alles er weer netjes uitziet. Dit geeft mij een goed gevoel… Op naar een nieuwe uitdaging!

Goed vastgelegde processen

Bij mijn leidinggevende kan ik altijd terecht voor vragen of uitleg. Op kantoor hebben ze alle processen goed in kaart gebracht. Hierdoor kon ik al snel steeds vaker zelfstandig aan de slag, in plaats van alles zelf uitzoeken. Als je goed voorbereid aan het werk gaat, kun je je goed focussen op de aandacht voor de klant.

Kevin Hofsommer, Leerling monteur W bij Schreuder-Ruitenbeek Installatiebeheer