Monteur elektrotechniek

Overweeg je om monteur elektrotechniek te worden? Of wil je van baan veranderen? In deze blog lees je wat de functie als elektromonteur inhoudt, wat de carrièremogelijkheden zijn en wat je kunt gaan verdienen.

Zoek je een baan als (hulp)monteur elektrotechniek. Bij VpG Techniek verdien je tot 30% boven de CAO. Ook deel je mee in de winstuitkering van ons bedrijf. Bekijk onze vacatures.

Wat doe je als monteur elektrotechniek?

Als monteur elektro of elektromonteur ben je gespecialiseerd in het installeren, onderhouden, repareren of testen van verschillende elektrotechnische installaties. Zo kan je bijvoorbeeld werken aan schakelkasten en transformatoren.

Eigenschappen en competenties

Hoe herken je jezelf als een echte elektromonteur? We zetten de competenties en eigenschappen op een rijtje.

 • Je hebt een passie voor techniek, in het bijzonder elektrische apparaten.
 • Je neemt je verantwoordelijkheid: je werkt met elektriciteit en daar mag niets mee fout gaan.
 • Je werkt nauwkeurig en hebt overzicht. Je bent analytisch en ziet wat er moet gebeuren.

Hoe word je elektromonteur?

Om elektromonteur te worden dien je een mbo-opleiding te volgen op BBL-niveau 2. De opleiding wordt meestal gewoon aangeduid als beroepsopleiding elektromonteur.

Je kunt ook starten als hulpmonteur via een beroepsbegeleidende leerweg op BBL-niveau 1. Je werkt en leert, en staat onder begeleiding van een ervaren eerste monteur elektrotechniek. Je verdient zo al een mooi salaris terwijl je nog leert.

Carrièremogelijkheden monteur elektrotechniek

Als monteur elektrotechniek werk je zelfstandig of soms samen met andere (hulp)monteurs. Hoe meer werkervaring je hebt, hoe makkelijker je kan doorgroeien naar een andere functie. Lees de carrièremogelijkheden hieronder.

 • Als eerste monteur houd je het overzicht bij een project, stuur je collega’s aan en ben je eindverantwoordelijk voor het resultaat.
 • Als chef-monteur ben je samen met de projectleider verantwoordelijk voor de uitvoering en aansturing van het technische project. Vaak geef je daarbij ook leiding aan de andere monteurs.
 • Bevalt een leidinggevende functie je goed? Dan kan je ook doorstromen naar de functie van werkvoorbereider. Je begeleidt verschillende lopende projecten, je bestelt materiaal en materieel, hebt klantcontact en een adviserende rol. Zo ben je op meerdere fronten tegelijk bezig. Daarnaast ondersteun en begeleid je de elektromonteurs zodat zij hun werk goed kunnen uitvoeren.

Wil je bij een innovatief en solide bedrijf werken? Kom werken bij VpG Techniek.

Salaris monteur elektrotechniek is afhankelijk van je niveau

Het salaris van een monteur elektrotechniek is afhankelijk van een aantal factoren, zoals je opleiding, je ervaring en de inhoud van je functie.

Een elektromonteur verdient gemiddeld € 2.850, – bruto per maand. Het minimale salaris ligt op € 2.200, – bruto per maand en het maximale salaris ligt op € 3.500, – bruto per maand.

VpG Techniek als aantrekkelijke werkgever

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Of wil je starten als hulpmonteur? Bij VpG Techniek verdien je tot 30% boven de CAO. Ook deel je mee in de winstuitkering van het bedrijf. Daarnaast zijn er nog meer redenen om bij VpG techniek te werken:

 • VpG Techniek is een solide familiebedrijf dat meer dan 100 jaar bestaat en alle stormen heeft doorstaan.
 • Je zult je bij ons thuis voelen. Er is een fijne werksfeer en er zijn korte lijnen.
 • We stimuleren je om door te groeien en bieden je hiervoor opleidingen en cursussen aan om je te bekwamen.
 • Je krijgt veel vrijheid in hoe, waar en op welke tijden je je werk inricht.
 • Je ontvangt 25 vakantiedagen en 13 Adv-dagen per jaar bij een 40-urig dienstverband.

Contact

Ben je enthousiast geworden en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? VpG Techniek heeft verschillende vacatures open staan voor de functie van (hulp)monteur elektrotechniek. Reageer ook als je niet helemaal voldoet aan alle criteria. We zoeken vooral gemotiveerde collega’s!

Bekijk de vacatures